
Dresinky a omáčky
Některé dresinky, které jsou nabízeny, jsou delikátní na mnoho způsobů do salátů. Vyzkoušel jsem je do kuřecích salátů i do dobrých, starých zeleninových salátů.
Recept 1
Med a dijonská hořčice – salátový dresink
- 1 malá lžička čistého medu
- 1 malá lžička dijonské hořčice
- 2 velké lžíce citronové šťávy
- 4 velké lžíce slunečnicového oleje, nebo směs slunečnicového s olivovým olejem
Smíchat dohromady med, hořčici a citronovou šťávu, když je to dobře promíchané, přidat olej a ušlehat.
Recept 2
Med a zázvor – salátový dresink
- 1 šálek olivového oleje
- ¼ šálku sojové omáčky
- 3 stroužky česneku, rozmačkaného, naškrábaného
- 3 malé lžičky čerstvého, nastrouhaného zázvorového kořene
- 1 velká lžíce hořčice – dijonský druh
- 2 malé lžičky medu
- drcený černý pepř – podle chuti
- sklenici
Ušlehejte dohromady v misce sojovou omáčku, citronovou šťávu, česnek, zázvor, hořčici, med a pepř. Jakmile je to smíchané, přidávejte olej pozvolna, jako stálým proudem a pořád šlehejte. Jakmile je olej všechen vmíchán do dresinku, dejte to do sklenice, hodně ochladit, než budete podávat.